Украйна се нуждае от значително увеличение на доставяните оръжия, защото войната

...
Украйна се нуждае от значително увеличение на доставяните оръжия, защото войната
Коментари Харесай

Преломен момент във войната! Какво следва

Украйна се нуждае от  " доста нарастване " на доставяните оръжия, тъй като войната е навлязла в повратен миг и от даването на сходна помощ зависи мирното споразумяване на спора, съобщи пред Ройтерс генералният секретар Йенс Столтенберг, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Войната навлезе в решителен миг и по тази причина Украйна се нуждае от доста нарастване на помощта, която ѝ се оказва ", сподели той в изявление в коридорите на Световния стопански конгрес в швейцарския курорт Давос. " Ако желаеме на следващия ден да има спокойно решение на спора, би трябвало да предоставим оръжие през днешния ден ", акцентира той.
-->
В петък във военновъздушната база " Рамщайн " в Германия се събират министрите на защитата на към 50 страни, в това число на тези от НАТО. Това ще бъде следващ кръг договаряния сред съдружниците, отдаден на съветската инвазия в Украйна.

Във фокуса на диалозите след два дни се чака да бъде въпросът каква помощ ще окажат Съединени американски щати, само че и дали Германия ще престане да се съпротивлява на изпращането на танкове " Леопард " на Украйна или най-малко ще позволи на съюзническите страни да дават такива тежки от своите арсенали, защото като производител на тези танкове Германия е присъединила в договорите, когато ги е продавала, уговорка, забраняваща реекспорта им, отбелязва Ройтерс.

Столтенберг реагира сдържано по тематиката и съобщи, че консултациите по въпроса не престават, само че приветства решението на Англия да изпрати на Киев танкове " Чалънджър ".

С него тя стана първата западна страна, решила се на сходна стъпка, поставяйки Германия под още по-голям напън да направи същото. Лондон ще изпрати 14 " чалънджъра ", само че " леопардите " са считани за най-хубавия вид за Украйна да се снабди с задоволително огромни танкови сили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР